Kako uresničiti tisto, kar si resnično želite v svojem življenju

Manifestirati nekaj pomeni uresničiti svoje sanje, cilje in želje tako, da verjamete, da jih lahko dosežete.

Gre za to, da lahko nekaj uresničite, če verjamete, da lahko nekaj naredite, ter svoje misli in energijo usmerite v to smer.

Če na primer namesto misli “To je moja sanjska hiša, vendar si je nikoli ne bom mogel privoščiti” spremenite miselni proces v “To je moja sanjska hiša in trdo bom delal, da bom nekoč lahko živel v njej”, lahko te sanje spremenite v resničnost.

Močno prepričanje, da lahko dosežete svoje cilje, vam lahko pomaga usmeriti svojo energijo in dejanja k njim.

To lahko uporabite na katerem koli področju svojega življenja, pa naj gre za kariero, družino, prijateljstvo, odnose, finance, veščine, potovanja, zdravje ali dom.

Kako deluje manifestacija?

Manifestacija temelji na moči pozitivnega razmišljanja in zakonu privlačnosti.

Moč pozitivnega mišljenja

Naše misli so izjemno močne in lahko igrajo pomembno vlogo pri določanju poteka našega življenja. Pozitivna naravnanost vam lahko pomaga premagati skrbi in strahove, tako da lahko dosežete, kar si želite.

Močno prepričanje, da lahko dosežete svoje cilje, vam lahko pomaga usmeriti svojo energijo in dejanja k ciljem. To prepričanje vam lahko pomaga, da si prizadevate za svoje cilje in premagate vse strahove ali dvome o sebi, ki vas lahko zadržujejo ali, še huje, vam preprečujejo, da bi sploh poskusili.

Čeprav ni nobenih zagotovil, imate veliko več možnosti za uspeh, če verjamete, da nekaj zmorete, in se odločite, da to dosežete.

Zakon privlačnosti

Zakon privlačnosti pravi, da boste v svoje življenje pritegnili tisto, na kar se osredotočite.

Če vas na primer nekaj resnično zanima, boste o tem verjetno brali ali se učili več. Morda se boste celo pridružili skupinam ali društvom, povezanim z njo. Ljudje s podobnimi interesi bodo prepoznali vaše navdušenje nad tem. Okoli tega si boste ustvarili mrežo povezav.

Če torej na tem področju obstajajo kakšne priložnosti, jih boste najverjetneje odkrili kot nekdo, ki nima znanja ali zanimanja za to področje. Te priložnosti boste lahko bolje izkoristili. Ljudje bodo morda celo stopili do vas in vam ponudili priložnosti.

Zato vam lahko osredotočenost in zanimanje za nekaj – ne glede na to, ali je to povezano z delom ali zgolj hobijem – pomagata razviti strokovno znanje, zgraditi mreže in posledično pritegniti priložnosti, ki vam bodo pomagale doseči vaše cilje.

Kako uresničiti, kar si želite v življenju

To je šest tehnik manifestacije, ki vam lahko pomagajo doseči, kar si želite v življenju.

Vizualizacija

Raziskave kažejo, da vam predstavljanje vaših ciljev pomaga pri njihovem doseganju. Vsak dan namenite nekaj časa vizualizaciji svojih ciljev in tega, kako jih boste dosegli.

To lahko storite vsako jutro, ko se zbudite – zavedanje, da si prizadevate za svoje cilje, vas lahko motivira, da preživite dan. Lahko pa to storite tudi zvečer, preden se odpravite spat, in razmislite, kaj ste tisti dan storili, da bi se približali svojim ciljem.

Ustvarite tablo z vizijami

Ustvarite lahko tablo vizij, na katero pripnete slike in zapiske o svojem cilju. Lahko je fizična ali digitalna. Če si na primer prizadevate za svoj sanjski dom, lahko začnete pripenjati ideje o lokaciji, sobah, dekorju in urejanju okolice.

Pripenjanje stvari na tablo vizij lahko pripomore k temu, da bo cilj postal bolj oprijemljiv. To je lahko vizualni opomnik na vaše cilje, kar vas lahko motivira.

Vzdrževanje škatle za prihodnost

Škatla za prihodnost, znana tudi kot škatla za vizije, škatla za želje, škatla za manifestacijo ali škatla za namere, je prostor, kjer lahko shranjujete gradivo, povezano z vašim ciljem. Vzamete lahko prazno škatlo, jo po želji okrasite in vanjo začnete zbirati stvari.

Če na primer varčujete za sanjske počitnice, lahko kupite majhne predmete, ki bi jih imeli s seboj na potovanju, in jih shranite v škatlo. Če pa si prizadevate zanositi otroka, lahko napišete pismo svojemu bodočemu otroku in ga shranite v škatlo.

Preizkusite metodo 3-6-9

Metoda 3-6-9 vključuje ponavljanje ali zapisovanje vaših ciljev:

 • trikrat zjutraj
 • 6-krat popoldne
 • 9-krat zvečer

Večkratno ponavljanje ciljev na dan vam lahko pomaga, da ostanete osredotočeni nanje.

Izvajajte metodo 777

Metoda 777 vključuje, da sedem dni zapored sedemkrat zjutraj in sedemkrat zvečer zapišete, kaj bi radi manifestirali.

Podobno kot metoda 3-6-9 vam tudi ta metoda pomaga, da se vsak dan osredotočite na svoje cilje. Morda je bolj uporabna za kratkoročne cilje, ki jih lahko dosežete v približno enem tednu, kot je na primer naloga v službi ali gospodinjski projekt.

Izdelajte delovni list 10-10-10

Vzemite list papirja in napišite seznam:

 • 10 stvari, ki si jih želite
 • 10 stvari, za katere ste hvaležni
 • 10 stvari, ki jih radi počnete

Izdelava tega delovnega lista vam lahko pomaga ustvariti širšo sliko o vaših ciljih, premoženju in interesih. Izboljša lahko vaše samozavedanje, vam pomaga razumeti, kako se vsi različni deli vašega življenja med seboj povezujejo, in spodbuja pozitivno razmišljanje.

Vodenje dnevnika

Vodite lahko dnevnik, v katerega zapisujete svoje sanje in cilje. Če ste zaradi njih tesnobni, vam lahko zapisovanje strahov pomaga pri prepoznavanju sprožilcev tesnobe, da boste lahko delali na iskanju rešitev. Dnevnik redno posodabljajte z zapiski o svojem napredku.

Kako pravilno manifestirati, kar si želite

To je nekaj strategij, ki vam lahko pomagajo učinkovito manifestirati vaše cilje:

Jasno opredelite, kaj si želite

Pomembno je, da ste jasno seznanjeni s tem, kaj so vaši cilji, da bi jih lahko manifestirali. Če jih jasno artikulirate, lahko pripomorete k njihovi kristalizaciji.

Podajte pozitivne izjave

Med manifestacijo želenega izjavljajte pozitivne izjave. To je nekaj primerov, ki jih lahko izrečete:

 • Sposoben sem opravljati to delo in si zaslužim napredovanje.
 • Verjamem, da mi vesolje v življenje prinaša vrednega partnerja.
 • Hvaležen sem za obilico uspeha, ki sem ga že dosegel v svojem poslu, in upam, da bom dosegel še veliko več.
 • Prepričan sem, da bom v petih letih živel v svojem sanjskem domu.
 • Veselim se starševstva in vseh pozitivnih sprememb, ki jih bo prineslo v moje življenje.
 • Skrbela bom za svoje zdravje in moje telo me bo podpiralo na moji življenjski poti.
 • Odprt sem za sprejemanje sreče na nove in nepričakovane načine.

Prizadevajte si za svoj cilj

Ko si predstavljate svoj cilj, začnite delati korake za njegovo uresničitev. Vsak dan ali vsak teden lahko namenite nekaj časa za delo v smeri cilja. Če je na primer vaš cilj najti novo službo, si lahko prizadevate, da vsak teden pripravite vsaj eno prošnjo za zaposlitev.

Izstopite iz območja udobja

Za uresničitev sanj morate pogosto izstopiti iz območja udobja. To je lahko strašljivo, vendar lahko začnete z majhnimi koraki. Če je na primer vaš cilj postati pevec, lahko začnete z nastopi za svojo družino, nato pa si utirate pot do večjih nastopov, kot je prijateljeva poroka ali praznična zabava v službi.

Krepite svojo samozavest

Pomembno je, da med tem procesom ohranite samozavest. Dan lahko začnete z afirmacijami, kot je “Si močan in sposoben, to zmoreš!”, ki bodo okrepile vašo samozavest.

Vadite hvaležnost

Medtem ko načrtujete, kaj si želite, bodite hvaležni za to, kar imate. Odnos hvaležnosti lahko pomaga ustvariti pozitivno miselnost.

Poiščite podporo

Postopek uresničevanja sanj morda ne bo enostaven in morda se boste soočili z razočaranji ali neuspehi. Svoje cilje in težave delite z zaupanja vrednimi bližnjimi.

Če potrebujete dodatno podporo, lahko obiščete ponudnika duševnega zdravja. Ta vam lahko pomaga pri soočanju z razočaranji in krepitvi motivacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja